Kompanije "Fruvita" i "Frikom" nagrađene u Moskvi

Bez autora
Feb 13 2014

Na Međunarodnom sajmu "Prodekspo 2014" zlatnom medaljom i plaketom za inovativni proizvod nagrađen je "Fruvitin" sveže ceđeni sok "kruška", a srebrna medalja i plaketa za inovativni proizvod pripala je istom proizvođaču za sok "višnja". Nagrade je primio Goran Bezbradica, zamenik generalnog direktora "Fruvite". Zlatna i srebrna medalja i plaketa za inovaciju u izgledu ambalaže proizvoda i praktičnosti upotrebe dodeljene su kompaniji "Frikom", a nagradu je primio Saša Ćirić, direktor marketinga i razvoja u "Frikoma". Težeći intenziviranju ekonomske saradnje sa Ruskom Federacijom i poboljšanju strukture robne razmene, Privredna komora Srbije (PKS) je pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Srbije, organizovala na sajmu "Prodekspo" u Moskvi prezentaciju najraznovrsnijeg proizvodnog programa. Ambasador Srbije u Moskvi dr Slavenko Terzić posetio je štand Srbije, pohvalio kvalitet proizvoda i ukupno predstavljanje srpskih kompanija na sajmu u Rusiji.

Kompanije "Fruvita" i "Frikom" nagrađene u MoskviNa Međunarodnom sajmu "Prodekspo 2014" zlatnom medaljom i plaketom za inovativni proizvod nagrađen je "Fruvitin" sveže ceđeni sok "kruška, a srebrna medalja i plaketa za inovativni proizvod pripala je istom proizvođaču za sok "višnja". Nagrade je primio Goran Bezbradica, zamenik generalnog direktora "Fruvite".

Zlatna i srebrna medalja i plaketa za inovaciju u izgledu ambalaže proizvoda i praktičnosti upotrebe dodeljene su kompaniji "Frikom", a nagradu je primio Saša Ćirić, direktor marketinga i razvoja u "Frikoma".

Težeći intenziviranju ekonomske saradnje sa Ruskom Federacijom i poboljšanju strukture robne razmene, Privredna komora Srbije (PKS) je pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Srbije, organizovala na sajmu "Prodekspo" u Moskvi prezentaciju najraznovrsnijeg proizvodnog programa. Ambasador Srbije u Moskvi dr Slavenko Terzić posetio je štand Srbije, pohvalio kvalitet proizvoda i ukupno predstavljanje srpskih kompanija na sajmu u Rusiji.

Nastup srpskih firmi na tradicionalnoj izložbi "Prodekspo-2014" u Moskvi bio je izuzetno zapažen, a na štandu Srbije bila je gužva jer su kompanije iz Rusije bile veoma zainteresovane za njihove proizvode, pre svega, zamrznuto voće i povrće, sireve, konditorske, pekarske i začinske proizvode, nacionalna srpska pića, ribu i prerađevine. Zahvaljujući ovakvom interesovanju očekuje se da će u ovoj godini ukupan izvoz srpskih prehrambenih proizvoda u Rusku Federaciju iznositi više pod 200 miliona dolara. Prošle godine taj izvoz je dostigao 185 miliona dolara.

Na velikoj Međunarodnoj izložbi prehrambenih proizvoda u Moskvi "Prodekspo 2014", od 10. do 14. febraura, proizvodni program predstavilo je 12 srpskih kompanija. Na sajmu u Moskvi učestvovale su kompanije: "Vitamin" – Horgoš, "Banini" – Kikinda, "Fruvela" – Lajkovac, "Mini pani" – Subotica, zatim "Frikom", "Art-ival", "Stara rakija", "Master Frigo" i "Fruvita" iz Beograda, kao i "ITN-Grup" Zemun, "Seleki milk" – Inđija i "DTD-Ribarstvo" – Bački Jarak.

Na sajmu "Prodekspo 2014" proizvodni program predstavilo je 2.400 izlagača iz 63 zemlje na više od 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik